U bevindt zich hier: > bouwen & wonen > wonen > adreswijziging

adreswijziging

Aankomst in de gemeente
Als u uw verblijfplaats van een andere gemeente naar De Haan overbrengt, moet u zich binnen de acht werkdagen melden bij de dienst bevolking. In de gemeente van vertrek hoeft niets geregeld te worden. Het is het gezinshoofd of een ander meerderjarig lid van het gezin (referentiepersoon) dat de aangifte doet. De wijkagent zal op uw nieuwe adres komen kijken of u er werkelijk verblijft. Pas daarna bent u definitief ingeschreven en dient u zich bij onze diensten aan te bieden met volgende documenten: trouwboekje, uw identiteitskaart (met PIN-code indien dit reeds een elektronische is) en het inschrijvingsbewijs van de auto.
 
Jaarlijks organiseert de gemeente een kennismakingsavond voor nieuwe inwoners. Die krijgen dan informatie over de gemeente, de voorzieningen en het beleid.
 
Vertrek naar een andere gemeente
Als u verhuist naar een andere gemeente, moet u zich laten inschrijven op de dienst bevolking van de nieuwe gemeente. 
Belgen die naar het buitenland verhuizen, moeten dit melden in de gemeente van vertrek, zo dicht mogelijk tegen de datum van vertrek.
 
Adreswijziging binnen de gemeente
De adreswijziging moet eveneens worden aangegeven binnen de acht dagen na de effectieve verhuis. Ook hier komt de wijkagent langs om de reële verblijfplaats vast te stellen. Na dit onderzoek dient de referentiepersoon zich opnieuw aan te bieden bij de dienst bevolking. Mee te brengen: trouwboekje, identiteitskaarten van alle gezinsleden (PIN-code indien reeds elektronische identiteitskaart) en inschrijvingsbewijs van de auto.
 
Beroep
Elke wijziging van uw beroep dient onmiddellijk te worden aangegeven aan de dienst bevolking.

Top