U bevindt zich hier: > economie > Aanvraag drankvergunning

Aanvraag drankvergunning

Voor het uitbaten van een slijterij of drankgelegenheid moet u een drankvergunning hebben (vergunning slijterij gegiste en/of sterke dranken). Het gemeentebestuur levert de vergunning af na controle van het strafregister van de uitbater en de eventuele mede uitbaters. Uitbaters en eventuele mede uitbaters die niet in De Haan wonen brengen een uittreksel uit het strafregister mee van de gemeente van hoofdverblijfplaats. Het uittreksel dient u samen met het aanvraagformulier te bezorgen aan de dienst Lokale Economie & Landbouw.

- Gegiste dranken zijn bv. bieren, wijnen e.d., deze hebben minder dan 22° alcohol;
- Sterke dranken zijn bv. cognac, whisky, alcoholpops, breezers e.d., deze hebben meer dan 22° alcohol. De aanvraag dienst tenminste 1 maand voor de opening ingediend.

Voor het schenken van sterke dranken is altijd een vergunning nodig. Een vergunning is niet nodig voor het schenken van gegiste dranken als deze enkel en alleen samen geserveerd worden bij maaltijden. In alle andere gevallen is ook voor het schenken van gegiste dranken een vergunning nodig.

Wanneer een vergunning aanvragen?
- Bij de opening van een vaste drankgelegenheid.
- Bij de overname van een vaste drankgelegenheid.
- Bij ingrijpende verbouwingen van een vaste drankgelegenheid.
- Bij de uitbating van een reizende drankslijterij.

Een drankvergunning is persoons- en pand gebonden. De vergunning kan met andere woorden niet overgedragen worden (bv. aan een nieuwe uitbater) of meegenomen worden (naar een andere locatie).

Procedure
U bezorgt het aanvraagformulier ingevuld en ondertekend samen met een moraliteitsattest aan de dienst lokale economie.

 

Top