U bevindt zich hier: > gezin & welzijn > reizen > rijbewijs

rijbewijs

Vanaf 8 april 2013 is onze gemeente overgeschakeld naar rijbewijzen bankkaartmodel. Wie zijn kartonnen rijbewijs wil omwisselen naar een kaartmodel, kan zich hiervoor aanmelden bij de dienst bevolking. Een rijbewijs bankkaartmodel kost € 20 en heeft een beperkte geldigheidsduur van 10 jaar. De foto en de handtekening worden overgenomen van de identiteitskaart.
 
Iedereen die een motorvoertuig wenst te besturen, dient in het bezit te zijn van een voorlopig rijbewijs of een rijbewijs.
 
Voorlopig rijbewijs
Wanneer u geslaagd bent voor het theoretisch examen, krijgt u van het examencentrum een aanvraagformulier. Dit origineel formulier brengt u mee naar de dienst bevolking, samen met 20 euro (contant)
 
Rijbewijs
Wanneer u geslaagd bent voor uw praktisch examen, kunt u met het aanvraagformulier dat u krijgt van het examencentrum, bij de dienst  Bevolking uw definitief rijbewijs aanvragen. U brengt 20 euro (contant) mee.
 
Internationaal rijbewijs
Wanneer u vertrekt op reis naar een bestemming buiten de Europese gemeenschap, hebt u over het algemeen een internationaal rijbewijs nodig. Hiervoor zijn 1 recente pasfoto en 16 euro (contant) nodig.
 
Diefstal, verlies, beschadiging
Bij diefstal, verlies, beschadiging van uw oud rijbewijs of indien u nog onvoldoende lijkt op de foto, kunt u een nieuw rijbewijs aanvragen. De kostprijs bedraagt 20 euro (contant).  Foto en handtekening worden overgenomen van de indentiteitskaart.
 
Verandering van categorie en medische attesten
Een nieuw rijbewijs kan bekomen worden bij verandering van categorie of bij vernieuwing van een medisch attest. Voor dat laatste is het medisch rijgeschiktheidsattest nodig. De kostprijs bedraagt 20 euro (contant). Foto en handtekening worden overgenomen van de identiteitskaart.
 
Elke aanvraag dient persoonlijk te gebeuren. De leveringstijd bedraagt 3 werkdagen. Voor bijkomende informatie over rijbewijzen kunt u altijd terecht bij de dienst bevolking tijdens de openingsuren. Ook informatie op: www.mobilit.fgov.be

Top