U bevindt zich hier: > bouwen & wonen > bouwen > inbraakpreventie

inbraakpreventie

Beveiligen van uw woning
Bouwplannen voor een nieuwe woonst? Wenst u uw woning of zaak extra te beveiligen tegen inbraak?
Onze diefstalpreventie-adviseur biedt gratis advies op maat.

Uw voordelen:
• indien de aanpassingswerken uitgevoerd worden, conform het advies, verleent het gemeentebestuur een INBRAAKPREMIE tot € 250,00 (enkel voor woningen gebruikt als hoofdverblijfplaats in De Haan);
• u kunt genieten van een extra belastingvoordeel

Extra informatie: www.besafe.be.

Reglement
Aanvraagformulier

Sleutels op naam
Bij sleutelverlies schep je niet alleen de kans dat iemand die plaatsen binnendringt maar krijg je er ook een stapel beslommeringen bovenop. Sleutels moeten worden bijgemaakt, er moet aangifte worden gedaan bij de politie, je moet de dienst "gevonden voorwerpen" opzoeken, er moeten nieuwe sloten worden geplaatst… kortom allerlei zaken die je liever vermijdt.
Nu kan je sleutels markeren op een manier waarbij inbrekers je identiteit niet kunnen achterhalen, namelijk door het rijksregisternummer te hanteren. Het rijksregisternummer is immers uniek, zo weet de vinder niet van wie het is. De politie kan dit wel achterhalen.
De sleutelhangers kunnen gratis verkregen worden bij de preventiedienst.


Vakantietoezicht
Het is een geruststellend gevoel te weten dat politie en de gemeenschapswachten tijdens hun patrouilles bijzondere aandacht zullen hebben voor uw woning.

Hoe werkt het?
U vult een formulier “Vakantietoezicht” in, te bekomen bij de preventiedienst of politie of u vult de digitale afwezigheidsmelding in op de site https://www.epol.be/eloket/?lang=nl .
Liefst enkele dagen voor vertrek bezorgt u het ingevulde formulier terug aan de preventiedienst of de politie.

 

Top