U bevindt zich hier: > vrije tijd > cultuur > academie

academie

Naschoolse Gemeentelijke Academie voor muziek, woord-toneel en kunst

M u z i e k
Kinderen van 6 & 7 jaar kunnen de cursus creatief musiceren volgen. Hierin wordt spelenderwijs de muziek ontdekt. De lessen gaan door op donderdagavond. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen er op maandag- en woensdagavond het 1ste jaar algemene muzikale vorming (notenleer) volgen.  Vanaf het 2de jaar kan een instrument worden aangeleerd. Er kan een keuze worden gemaakt tussen piano, dwarsfluit, klarinet-saxofoon, koperblazers en gitaar. De cursus omvat 4 jaren (lagere graad).
De muziekacademie richt eveneens een cursus samenspel in voor leerlingen koperblazers, dwarsfluit, klarinet-saxofoon, piano en gitaar (beperkt) en dit voor alle geïnteresseerden die graag muziek spelen. 
Volwassenen die over voldoende kennis notenleer beschikken, kunnen zich inschrijven voor de cursus piano, dwarsfluit, klarinet-saxofoon of koperblazers. Meer info kan men bekomen bij de leerkrachten.

 
W o o r d  -  t o n e e l
De afdeling woord-toneel is eveneens ondergebracht in het Ontmoetingscentrum d’ Annexe.
Leerlingen vanaf 8 jaar kunnen zich hiervoor inschrijven. 
 Acteren, spelen dat je iemand helemaal anders bent. We verzinnen een rol, een plaats, een situatie. Natuurlijk letten we op onze taal (het heeft geen zin de mooiste dialogen te zeggen als niemand je verstaat) een sterke inleving en de nodige expressieve bewegingen. 
De cursus omvat 3 jaren en heeft plaats op woensdagnamiddag.
 
 
K u n s t
De afdeling kunst heeft zijn onderkomen in de bibliotheek Canticleer, naast de Monicakerk in De Haan-Centrum. 
Leerlingen van 7 t/m 11 jaar kunnen er op woensdagnamiddag leren tekenen, schilderen en boetseren. 
Jongeren van 12 t/m 18 jaar kunnen zich elke zaterdag op een creatieve manier uitleven, volwassenen kunnen er op dinsdag- en woensdagavond terecht. Kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking en mensen met autisme kunnen er op woensdag, vrijdag en zaterdag terecht.
 
 

Top

 academie volwassenen

academie jeugd