U bevindt zich hier: > vrije tijd > de kiekeboes

"de Kiekeboes"

Deze zomer waren de Kiekeboes te gast in De Haan. Naar aanleiding van het album “Alle Eendjes”, dat zich in De Haan afspeelt, hadden er in juli en augustus allerlei activiteiten plaats. Het project blijkt een enorm succes te zijn geweest.
Van de deelnameformulieren aan de zoektocht  gingen 13.000 exemplaren de deur uit. De vragen waren niet van de poes: 590 kinderen en 260 volwassenen vulden alle vragen correct in. Vorige week trok de kindergemeenteraad uit die inzendingen een 700-tal prijswinnaars. De hoofdprijs, de volledige collectie van alle door de jaren heen verschenen verhalen van de Kiekeboes, gaat naar Juliaan van de Vijver uit Grimbergen. De prijs wordt hem eind september toegestuurd door de Standaard Uitgeverij.
Ook andere onderdelen van het Kiekeboesprogramma waren bijzonder succesvol. Alle signeersessies van tekenaar Merho werden met lange wachtrijen afgesloten. De 4 voorstellingen van het verfilmde verhaal “Het Witte Bloed” zaten vol: meer dan 600 mensen kwamen de film bekijken in cinema Rio.
De workshops striptekenen in de bibliotheek waren telkens volgeboekt. Ook de strandactiviteiten van de sportdienst en de activiteiten van de jeugddienst werden druk bijgewoond. De tentoonstelling over “Kunst in de verhalen van Kiekeboe”, trok 10.000 bezoekers.
Van het album “Alle Eendjes” werd een speciale editie gemaakt met extra informatie over De Haan. Van deze editie in het Nederlands gingen al meer dan 2000 exemplaren de deur uit. Van de Duitse en de Franse versie werden telkens zo’n 300 exemplaren verkocht en van de luxe-editie 200 exemplaren.

Top