U bevindt zich hier: > nieuwsberichten

Dimmen van de openbare verlichting

 
Enkele jaren geleden besliste het gemeentebestuur om de openbare verlichting tijdens de weekdagen te doven vanaf middernacht tot vijf uur ‘s morgens. Enkel tijdens de maanden juli en augustus blijft de openbare verlichting ’s nachts branden. Hierdoor werd heel wat bespaard op energieverbruik.
Het gemeentebestuur heeft resoluut de keuze gemaakt om dit uitgespaarde bedrag te investeren in dimbare verlichting. Het vermogen van deze openbare verlichting wordt om middernacht tot de helft verminderd, waardoor opnieuw energie bespaard wordt, maar er toch een aangepaste openbare verlichting is.
 
In nieuwe projecten en verkavelingen werd hier al in voorzien, zodat er op vandaag reeds dimbare verlichting geplaatst is op de Zeedijk-Wenduine, in de Felix Timmermanslaan, in een gedeelte van de George Vanhoorenstraat, een gedeelte van de Concessie (Rubenslaan, Justus Lipsiuslaan, Rembrandtlaan, Bilderdijklaan, Raffaëllaan, Velasquezlaan, Velasquezpad) een gedeelte van de Joseph Knuddestraat, een gedeelte van de Wenduinesteenweg en een gedeelte van de Drift. Op korte termijn is ook dimbare verlichting voorzien in de Schoolstraat, de Zeehondstraat, de Bruinvisstraat, de Walvisstraat, de Dolfijnstraat, de Tuimelaarstraat en de Liebaertstraat.
 
Het is de bedoeling om op termijn het grootste gedeelte van de gemeente te voorzien van dimbare verlichting.

 

Top