U bevindt zich hier: > nieuwsberichten

Schade Zeedijk-Wenduine wordt aangepakt

 
De voorbije maanden werd op de nieuwe zeedijk van Wenduine schade vastgesteld aan de zeedijkklinkers. De schade bevindt zich vooral op de rijstrook tussen de Rotonde en de EHBO-post. De opdrachtgevers (afdeling KUST, gemeente De Haan en Farys) en de aannemer (THV Franki – Aswebo) onderzoeken op dit moment de oorzaak van de schade.
 
Op korte termijn, na de zomervakantie, zal ter hoogte van de Vanden Berghehelling, tussen twee uitzettingsvoegen, een proefvlak aangelegd worden van ongeveer 100m². Voor de aanleg van het proefvlak zal een andere uitvoeringsmethode gebruikt worden. Na een proefperiode zullen de resultaten hiervan geëvalueerd worden om uiteindelijk te beslissen welke herstellingsmethode toegepast zal worden.
 
De andere risicozones zullen voor de veiligheid eveneens afgezet worden. In de loop van de week van 4 juli worden door de aannemer bewarende maatregelen genomen om de toestand te stabiliseren en terug veilig te maken. De hinder voor het verkeer wordt zoveel mogelijk beperkt. Wij doen er alles aan om snel tot een duurzame oplossing te komen.
 
Heeft u nog vragen? Contacteer ons dan via openbarewerken@dehaan.be

 

Top