U bevindt zich hier: > nieuwsberichten

www.gevondenfietsen.be

www.gevondenfietsen.beUit de cijfers van de FOD Binnenlandse Zaken blijkt dat in België jaarlijks ongeveer 38.000 fietsen gestolen worden. Daarnaast blijkt dat de politiediensten en gemeenten jaarlijks eveneens tienduizenden onbeheerde fietsen ophalen. Slechts enkele daarvan kunnen onmiddellijk terugbezorgd worden aan de eigenaar omdat men op het kader het rijksregisternummer van de eigenaar terugvindt. Om ervoor te zorgen dat de ‘niet gemerkte’ fietsen toch bij hun eigenaar terechtkomen, werd de website www.gevondenfietsen.be in het leven geroepen. Alle Vlaamse provincies steunen dit initiatief, waardoor er provinciegrensoverschrijdend gezocht kan worden.

De gemeenten Bredene en De Haan hebben, samen met de politiezone Bredene/De Haan, de handen in elkaar geslagen om aan dit initiatief deel te nemen, zodat de burgers op een simpele manier alle (op ons grondgebied) gevonden fietsen kunnen raadplegen.

Het systeem van www.gevondenfietsen.be werkt heel eenvoudig. Op deze website kunnen de slachtoffers van fietsdiefstallen nagaan of hun fiets werd teruggevonden en kunnen zij op die manier de betrokken (politie)dienst contacteren om hun fiets terug in ontvangst te nemen. De opzoeking gebeurt aan de hand van verschillende zoekcriteria, zoals de aanwezigheid van fietszakken, het chassisnummer, … . Daarnaast is er op de site niet alleen informatie betreffende de gevonden fietsen terug te vinden, maar ook andere nuttige informatie met betrekking tot fietsdiefstal.

Door een vlotte samenwerking tussen alle betrokken diensten alsook uzelf, hopen we zoveel mogelijk ‘niet gemerkte’ fietsen te kunnen teruggeven!
 

Top