U bevindt zich hier: > nieuwsberichten

Brandweerpost De Haan - Wenduine zoekt vrijwillige brandweermannen/-vrouwen (bezoldigd)

Brandweerpost De Haan - Wenduine zoekt vrijwillige brandweermannen/-vrouwen (bezoldigd)Een hart voor hulpverlening? Dan ben je misschien wel meer brandweer dan je denkt en is een job bij de brandweer wel iets voor jou. Want Post De Haan - Wenduine zoekt jou! Geen uitzonderlijke helden of bovenmenselijke sporters, maar wel gemotiveerde mensen die graag helpen waar ze kunnen. In een team dat voor elkaar door het vuur gaat.
 
ZO WORD JE BRANDWEERMAN/-VROUW 
1. Profiel 
Kan je onderstaande allemaal afvinken? Dan kan je doorgaan naar stap twee: het behalen van het Federaal geschiktheidsattest. 
• EU-burger
• Meerderjarig 
• Rijbewijs B
• Je geniet van burgerlijke rechten 
• Je dienstplichtwetten zijn in orde 
• Attest goed gedrag en zeden 
 
2. Federaal geschiktheidsattest 
Om je kandidaat te stellen als brandweervrijwilliger, behaal je eerst het federaal geschiktheidsattest (FGA). In West-Vlaanderen organiseert brandweerschool Wobra uit Zedelgem deze proeven, die volgende omvatten: 
 
1/ cognitieve proef: peiling naar je algemene en parate kennis 
2/ handvaardigheids- en fysieke proef: indien geslaagd voor de cognitieve proef 
 
Deelnemen? 
Op woensdag 28 juni 2017 stelt de brandweerschool de inschrijvingen open. Registeren kan via www.ikwordbrandweer.be.  Op die website kan je ook een duidelijke richtlijn terugvinden rond de proeven. 
 

3. Aan de slag bij de brandweer 
Bij Hulpverleningszone 1 kan je spontaan solliciteren door een mail te sturen naar vacatures@zone1.be of via www.zone1.be>werken bij de brandweer. Onder de rubriek vacatures vind je meer informatie terug. Je wordt dan op de hoogte gebracht van nieuwe aanwervingsprocedures.
De eerstvolgende  aanwervingsprocedure voor vrijwillig brandweerman/-vrouw  is voorzien juli 2017. 
 
4. Aanbod
Een vrijwillig brandweerman/-vrouw stagiair ontvangt een brutoloon van 12,62 EURO per uur (geïndexeerd). Je krijgt de mogelijkheid om opleidingen te volgen. Zo kan je op een professionele manier je taken als vrijwillig brandweerman/-vrouw uitvoeren. Zowel de uren die je aan opleidingen en deelnames aan interventies besteed  worden vergoed.
 
Meer informatie: 
 

Top