U bevindt zich hier: > nieuwsberichten

Resultaten groepsaankoop groene energie bekend

16,7 % onder de huidige marktprijs (*)

Maar liefst 36.956 gezinnen schreven zich vrijblijvend in voor de derde groepsaankoop groene energie en gas van de Provincie West-Vlaanderen. Dit is 7 % van alle West-Vlaamse gezinnen. Ook 1.605 bedrijven schreven zich in voor een aparte groepsaankoop voor bedrijven. Dit betekent een totaal aantal van 38.561 inschrijvingen.
Op donderdag 6 februari vond de online-veiling plaats. Dit is het resultaat:

. Voor particulieren:
OCTA+ bood de laagste prijs aan voor de combinatie groene elektriciteit/gas, maar liefst 16,7 % onder de huidige marktprijs (*).
Voor groene elektriciteit bleek Electrabel het beste bod klaar te hebben: 3 % onder de huidige marktprijs (*).

. Voor bedrijven:
Voor de bedrijven bood eveneens OCTA+ de scherpste prijzen voor de categorie combinatie groene elektriciteit/gas. Electrabel bood de laagste prijzen in de categorie groene elektriciteit.

Van 1 december 2013 tot en met 5 februari 2014 konden particulieren zich vrijblijvend en gratis via de website www.samengaanwegroener.be of via een papieren formulier (in een infoloket) registreren voor de groepsaankoop elektriciteit en/of gas. Door een groot volume gezamenlijk aan te kopen via een openbare veiling kon een gunstigere prijs worden bedongen dan bij een individuele overstap. Tegelijk werd ook het milieu niet vergeten, want het provinciebestuur koos voor 100 % groene stroom.
Vanaf 27 februari krijgt elke ingeschrevene voor de groepsaankoop een persoonlijk resultaat en kiest hij/zij zelf om de overstap naar de nieuwe leverancier wel of niet te maken.

Vorige groepsaankoop in West-Vlaanderen
Bij de vorige groepsaankoop van de Provincie West-Vlaanderen schreven 42.839 gezinnen zich vrijblijvend in. Dit was bijna 9 % van alle West-Vlaamse gezinnen. 25.699 gezinnen (bijna 60 %) gingen effectief in op het aanbod van de winnende energieleveranciers en bespaarden gemiddeld 162 euro.

 

(*) De besparing is berekend ten opzichte van een gewogen gemiddelde prijs die de zes grotere energieleveranciers (Electrabel, Eneco, Eni, Essent, Lampiris, Luminus) momenteel vragen voor gelijkwaardige energie.
Burgers met vragen kunnen nog steeds terecht op de gratis infolijn op 0800 76 101 of hun vraag stellen via mail naar samengaanwegroener@west-vlaanderen.be.
 

Top