U bevindt zich hier: > nieuwsberichten

De Haan dooft 3 233 lichtpunten

Door het uitschakelen van 3 233 lichtpunten wordt 455.800 kilowatt per jaar bespaard, goed voor het jaarlijks verbruik van 130 gezinnen.

Eandis zal in de loop van de komende 2 maanden de nodige aanpassingen in de sturingscabines uitvoeren. Afhankelijk van de vorderingen van de aanpassingswerken zal, rond de jaarwisseling, de verlichting op alle gemeentelijke wegen worden gedoofd van maandag tot en met donderdag tussen 24u en 5u. Tijdens het weekend (vrijdag-, zaterdag- en zondagavond) blijven de lichten branden. Ook de monumentverlichting dooft om 24u en zal niet meer ontstoken worden tot de volgende avond. De kerstverlichting zal deze winter slechts één maand branden i.p.v. twee maanden en het aantal armaturen is met 50% gereduceerd. Ook de kerstverlichting dooft na 24u.
Met deze ingrijpende maatregelen wil het bestuur solidair zijn met de gemeenten die opgenomen zijn in het afschakelplan; een bijdrage leveren tot een daling van de CO2-uitstoot en een duidelijke besparing op de energiefactuur realiseren.

Top